Hur kan du påverka och utveckla ett mänskligt system i en organisation, oberoende av vilken roll du har?

Det som är så intressant är att beteendet likriktas i organisationer. Vi påverkar varandra och faller in i samman mönster. Det är som med dialekter, det dröjer inte lång tid förrän ditt sätt att tala på förändras i en miljö där man pratar en annan dialekt.

Du kan inte se ett system med blotta ögat. Det du kan se är yttringar av systemet i form av hur medarbetarna faktiskt beter sig. Dessa beteenden, förhållningssätt, klädval, sätt att kommunicera är alla uttryck för systemet.

Du anpassar dig efter omgivningen för att bli accepterad. Problemet uppstår när när systemet blir för starkt och inte längre tar in influenser utifrån. ”Vi bara fortsätter att göra som vi alltid gjort”. Då blir systemet en blockerande faktor – som hindrar anpassning och utveckling.

Så frågan är hur du kan påverka systemet, så att det inte fastnar utan flexibelt kan anpassas till vad som sker i omvärlden. Att påverka ett helt system kräver en hel del mod och kompetens. Du får inte vara rädd att gå emot strömmen. Du kan påverka systemet var du än befinner dig i organisationen. Det är dina val som gör att systemet utvecklas eller stannar upp.

 

 

 

 

 

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras Obligatoriska fält är märkta med *