Grupputveckling

 

Vi hjäper till med att utveckla grupper, för att de effektiv ska kunna använda sig av gruppens hela potential och lösa sina arbetsuppgifter på bästa sätt. Teambuilding kan en nytändning i arbetet och undanröja en del hinder i arbetet.

Vi gör en analys var i sin utveckling gruppen befinner sig, antigen genom att sätta upp arbetshypoteser kring våra iakttagelser, genomföre en kraftfältsanalys eller låta gruppen göra ett GDQ (group development questionnaire, S. Wheelan).  Analysen är viktigt för att kunna fokusera på precis det gruppen behöver för att komma vidare i sin utveckling.

Det finns annars en risk att man lägger upp ett program utifrån vad man allmänt tror är nyttigt för en grupp och inte inser att det kan hämma gruppen. Det vanligaste är att man arbetar med feedback innan gruppen är mogen för det vilket kan få en motsatt effekt. En nystartad grupp har andra behov än en grupp som befinner sig i nästa fas. Medarbetare i nya grupper har ett behov är att bli accepterade av de andra i gruppen och av ledaren. Det mest konstruktiva är då att skapa trygghet i gruppen.

Många grupper som vill ha en ”teambuilding” befinner sig i andra utvecklingsfasen dvs konflikt eller rollsökningsfasen. Man har försökt att skapa en fungerande arbetsstruktur men kommer inte vidare.

Vi berättar gärna mer, boka ett möte och berätta för oss om din arbets eller ledningsgrupp.