Att överleva en omorganisation – ta hand om dig det är ingen som gör det åt dig.

 

Snart klar

 

Untitled design

Håller du på att tappa en massa kraft och energi? Är du frustrerad, förbannad och trött på det som sker? Då kan den här kursen vara något för dig.

Vi arbetat mycket med förändringsprocesser och sett hur det påverkar medarbetare. Det här är en kurs i syfte hjälpa dig att hantera alla de känslor som vi drabbas av och har att hantera i en sådan process. Befinner du dig mitt upp i en omorganisation? Även om du inte kan påverka allt, kan du göra dina egna val. Genom att sätta sina egna gränser och hitta ett förhållningssätt, kan du må bättre och lättare ta dig igenom den jobbigt perioden.

Omorganisationer väcker starka känslor. På ett plan kan man förstå att det måste göras – men samtidigt känna sig frustrerad över att det sker på det här sättet. Att jobba på ett nytt sätt trots att man tyckt det gamla fungerat bra – är inte alltid så motiverande. Sedan tar det ofta längre tid än planerat. Du och dina kollegor hängande i ett slags vakuum ett tag – där ingen riktigt vet vad som ska göras. Till slut blir det bråttom med allt och man trycker igenom beslut för att klara en deadline.

En del lämnar organisationen, tror inte längre på att det kan bli bra, några blir bittra på vägen. Andra tror på den nya idéen och jobbar kvar. Det gäller att kunna tänka klart och inte ta omorganisationen ”så personligt”. Kursen ger dig en möjlighet att reflektera kring vad du är med om och att värna om dig själv i det som sker. Ingen tjänar på att du går under isen eller tappar din motivation.

Utmaningen i kursen är att hitta ett förhållningssätt där man tar så lite stryk som möjligt. Hittar små glädjeämnen i det som sker. Lägger ribban för att kunna påverka på rätt nivå. Du behöver din kraft oavsett om du stannar kvar eller lämnar organisationen.

I kursen finns följande kapitel

  • Att hantera frustration
  • Ibland blir man bitter
  • Ta hand om sig själv
  • Rykten och antaganden
  • Smart kommunikation
  • Att hantera oro
  • Mening ger motivation
  • Att vara kreativ

Kursen är välmatade med filmer, beskrivningar, utmaningar, övningar – allt för att du ska kunna överleva omorganisation på ett bra sätt.

Spara