I natt drömde jag att jag skulle gå över en bro, med mig hade jag en massa  kartonger som skymde min sikt. Bron var skapad av barns teckningar och på varje bild fanns en späckhuggare. Väl framme upptäckte jag att hamnat på en pytteliten ö. Men som tur var hade jag med mig papper och pennor så, jag liksom barnen kunde rita teckningar och skapa en bro för att komma vidare.

 

När jag arbetar i process med grupper, drömmer jag intensivt under natten. Bilder och händelser avlöser varandra. Drömmarna hjälper mig att förstå processen och det som sker. Är jag trygg med en grupp kan jag dela några av bilderna som en metafor.

 

En gång drömde jag om en en fisk som låg och sprattla på sand. Jag gjorde det jag kunde för att får ner fisken i vattnet medan andra badgäster stod och såg på.

 

Ledningsgruppen kunde arbeta med metaforen, de blev mer aktiva och vi kom vidare. Metaforen tog de med sig.

Marika Brandt Brune, MBB consulting

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras Obligatoriska fält är märkta med *